1 evőkanál útifűmaghéjt elkeverni 1 dl vízbe és meginni éhgyomorra.Jó az emésztésre.
Reggeli : vajas abonett /g.mentes az abonett
Délelőtt: -
Ebéd: Raguleves /csirkeaprólékkal
Baconos csirkemell, salátával
Almás süti / zablisztből
Délután: -
Vacsora: Füstölt sajt , uborka saláta
Raguleves:
Pici olajon vöröshagymát dinsztelni.Rátenni az aprólékot, illetve az apróra vágott zöldséget ,répát, illetve borsót és 1 gerezd fokhagymát. Az egészet dinszteljük tovább, amíg a hús kifehéredik.Felönteni vízzel , sózni, borsozni és amikor megfőtt, petrezselyemmel megszórni.
Baconos csirkemell:
Bacon szeleteket teríteni a jénai tál aljába , rátenni a vékonyra felszeletelt sózott és borsozott csirkemellet, majd megint bacon szalonna, utána vöröshagyma, petrezselyem, majd tejföllel megkenni. 180 fokos sütőben készre sütni.
Almás süti:
450 gr teljes kiőrlésű zabliszt
250 gr margarin
150 gr cukor/ ereitrit
3 evőkanál tejföl
2 egész tojás
1 csipet só
A fent leírtakat összedolgoztam, majd egy vajazott tepsibe a felét belenyomkodtam.
1 kg almát megpucoltam, vékony szeletekre vágtam és rászórtam a tésztára, fahéjjal és 2 cs. vaníliás cukorral megszórtam. A tészta másik felét kinyújtottam és az almára tettem. 1 egész tojással megkentem és 180 fokos légkeveréses sütőben kb, fél óra alatt készre sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése